Com podem atraure als clients al punt de venda?

Tots els empresaris desitjarien tenir el poder d’aconseguir que els clients entrin en el seu establiment. Així que tot i que no existeix un remei màgic, sí que hi ha alguns trucs que poden ajudar-te a aconseguir-ho, i Singular Shop te’ls explica:

1-. Aparador que cridi l’atenció: 

Que aquest espai llueixi és molt important, ja que és la teva targeta de presentació. L’objectiu de l’aparador és que atregui a la clientela i la forma de complir-ho és reunint tres qualitats: ser atractius a la vista, que els productes es vegin nous i que tinguin bon preu. Cal no oblidar que l’aparador ha d’estar ben distribuït i seguint un estil de colors i formes. També és essencial que ofereixi una imatge pulcra en tots els seus elements: vidres, productes, cartel·les, etc. L’ideal és canviar cada tres o quatre setmanes els elements i variar l’aparença perquè no avorreixi.

2-. Estimula la compra amb la col·locació del producte.

Sabies que més de la meitat de les compres que es realitzen no estan planificades? Sí, és la famosa compra per impuls, aquesta que es decideix en el mateix establiment quan el client se sent atret per un producte. Per motivar aquesta compra és important col·locar els productes de forma estratègica. Per exemple, els nous que estiguin més a la vista que els de sempre, amb això s’aconsegueix que el client recorri tot el local, a la recerca d’aquest producte que sol comprar diàriament.

3-.Mobles que ajuden a la venda

Existeixen diferents tipus de mobles expositors, el millor és escollir quin usar depenent del producte que es va a exposar. Per exemple, perquè el producte sigui el protagonista el millor moble és el de paret ja que potencia el producte de forma individual. Els mobles que trobem enmig del pas, serveixen per a promocions de marca o descomptes especials. L’expositor que mostra el producte de cara també estimula la compra, ja que es veu de forma clara. Però si parlem d’estimular, les neveres de fred, funcionen. Sobretot, si són vitrines d’autoservei.

4-. Els sentits, grans aliats.

No existeix millor eina de venda que la de captació a través dels sentits. A cas no has sentit l’atracció de l’olor de crispetes encara que estiguis a metres del cinema? És el gran truc de l’atracció mitjançant l’olfacte, i funciona. El curiós de l’olor és que a part de crear ambient actua en la memòria i fa que ho recordis en la distància. També, a través de la mirada som manipulables, de forma inconscient centrem la nostra atenció en els objectes el color dels quals ens transmet alguna sensació agradable. Cada color té una intenció, així que en carnisseries optaríem per colors més tènues o malves.

5.- Provoca amb les ofertes

Un bon truc perquè el preu d’un producte ofert resulti més atractiu és col·locar-ho al costat dels articles més cars. Col·locar bé les ofertes pot ser un suport per vendre productes que tenen poca sortida. Les zones de major compra, les anomenades ‘zones calentes’, corresponen a l’entrada de l’establiment, el passadís central i la línia de les caixes. Són ideals per situar les grans ofertes i els productes de compra més impulsiva. Mostrar ofertes especials és una manera de motivar al client perquè realitzi una compra que no tenia prevista

6.- Fes la compra agradable.

És fonamental que el client se senti ben atès perquè torni a comprar. Així que és essencial que el personal sigui amable des de la rebuda, fins al comiat. L’atenció que rebi serà decisiva: que ho atenguin sense presses i amb amabilitat serà indispensable perquè torni. Per garantir aquesta experiència positiva es pot acompanyar la compra amb un fil musical que acompanyi a l’espera o al moment de comprar. Com més ràpida sigui la música més ràpid s’anirà el client, així en hores punta podríem posar una mica més animat. Per contra, amb una música lenta estaríem convidant al client al fet que es prengui el seu temps i gaudi, amb el que tindríem més possibilitats de compra.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad