Un Nadal saludable per a tots

La tendència dels consumidors durant els últims anys apunta cap a una alimentació més saludable i sostenible, ja sigui pel nostre planeta, pel benestar animal, per la mateixa salut o simplement perquè agraden més un tipus d’aliments que uns altres. Aquesta tendència ha provocat una baixada del consum de carn i remarca la importància de la crisi climàtica a la qual ens enfrontem. Ja no només importa la nostra salut a l’hora de canviar els hàbits sinó que importa la salut del nostre planeta.

Una reducció del consum de carn i un canvi brusc en els nostres hàbits alimentaris pot ser perjudicial per a la salut. Per això, és important fer una reducció progressiva i amb consells d’experts per no tenir cap problema. En l’època nadalenca es concentren un conjunt d’àpats i celebracions molt seguides, i per això és un bon moment per intentar reduir aquests excessos i menjar d’una manera més saludable. L’organisme no està preparat per tants àpats potents seguits i és aconsellable seguir una sèrie de pautes amb menjar saludable per una festa tranquil·la.

És fonamental tenir una bona planificació abans de les festes. Tenir ben organitzada la llista de la compra amb productes de qualitat i saludables, amb els menús ben pensats i així podràs evitar haver d’omplir el carro del supermercat a correcuita amb els productes que quedin disponibles a última hora.

També cal mantenir una dieta ben equilibrada, amb una quantitat de fruites i verdures que proporcionin tots els nutrients necessaris al nostre cos. Un altre bon consell és prendre infusions, les infusions ajuden a depurar el cos i a no sentir-se pesat després dels àpats, cosa que sol passar durant les celebracions de Nadal. I per últim, menjar a poc a poc, una acció que a part d’ajudar-te a degustar molt millor els aliments, et farà la sensació d’estar ple i a fer millor la digestió.

Pel que fa a hàbits, tenim clar que és el que podem tenir en compte per ser més saludables, però triar bé els aliments i la manera com cuinar-los és igual o més important.

Generalment, a Nadal es consumeixen productes amb un alt contingut de greixos, que amb petites modificacions al menú i en la manera de cuinar-ho, ens permeten menjar d’una forma més saludable. Per exemple: és molt millor cuinar els aliments al vapor o al forn que fregits. Com a segon plat proposem fer un pollastre a la taronja acompanyat de verdures al forn, una opció saludable i fàcil de fer.

El que està clar és que Nadal està per gaudir-ho, però també és rellevant tenir en compte aquests hàbits més saludables i sostenibles amb el nostre planeta. Al final cadascú sap quin tipus de consum té i la responsabilitat amb el medi ambient. És tan fàcil com anar a comprar a establiments locals, que es preocupin per tenir productes de quilòmetre zero, que han estat elaborats amb el màxim respecte amb el planeta i els animals, que han tingut en compte les emissions i el consum d’aigua. Investigar una mica d’on provenen aquests aliments i confiar en els venedors de tota la vida, que proporcionen un producte de qualitat i que no ha estat tan processat com el que es ven al supermercat.

Petits gestos que ens ajuden a tenir hàbits més saludables, per nosaltres, pels nostres i pel planeta terra.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad