PROCÉS D’ELABORACIÓ

Alguna vegada t’has preguntat com és el procés d’elaboració d’una xarcuteria? Per tenir un producte bo, fresc i de qualitat és necessari un esforç per poder oferir el millor servei als nostres clients.

Evidentment, no és com el conte del sabater i els follets que li confeccionaven les sabates durant la nit i l’endemà al matí el sabater se les trobava fetes i amb una qualitat excepcional com per art de màgia. La realitat és que des del dia anterior ja comença la feina.

El primer pas, és tenir encarregada la matèria primera, és a dir la carn que es necessita per elaborar les nostres receptes de tota la vida. Un producte que seleccionem dels millors proveïdors i que sempre és de la millor qualitat possible. Es mira com anem de provisions a les nostres càmeres frigorífiques i es fa la resta, amb la qual posteriorment es fan les trucades per tenir el producte l’endemà a primera hora del matí.

En ser producte fresc, s’ha d’elaborar el mateix dia i distribuir-lo a les nostres botigues abans que obrim i comencin a arribar els nostres clients. Per tant, les peces de carn arriben a partir de les quatre del matí a la nostra nau, el lloc on passa la màgia. Un cop arriba, es transforma en les necessitats que tinguem per aquell dia, sigui hamburgueses, botifarres o combinacions que tenen un procés més elaborat. La producció diària també va condicionada amb l’època de l’any en què estiguem, no s’elabora el mateix la temporada de Nadal on, per exemple, la demanada de canelons és molt alta, que a l’estiu, on el producte està més enfocat en pinxos, hamburgueses i altres productes més atractius per fer a la barbacoa i gaudir del bon temps.

Així doncs, tenint en compte les necessitats de cada botiga i la temporada de l’any en la que estem, es comença el procés d’elaboració per tenir les comandes preparades abans que es puguin portar al punt de venda. A mesura que el producte va estant fet, es guarda a les càmeres frigorífiques perquè no perdi qualitat i amb les seves respectives etiquetes amb tota la informació nutricional i la data de caducitat. També s’organitza per botigues i per tipus de producte per fer que el repartiment sigui el més eficient possible.

Un cop ja tenim tots els passos anteriors, toca portar el producte al punt de venda. Aquest es carrega a la furgoneta equipada amb una cambra frigorífica per mantenir el producte fresc, i comença la seva ruta per les botigues sobre les sis i mitja del matí. Literalment va omplint la nevera de les botigues i així fins que ho ha descarregat tot.

Finalment, només queda muntar la botiga. Abans d’obrir es col·loca tot el producte a l’aparador, acabat de fer i llest perquè el consumidor gaudeixi d’un producte fresc i de qualitat, elaborat amb els millors ingredients i fet amb la cura i l’experiència de més de cent cinquanta anys darrere els taulells.

PARADA AL MERCAT DEL CLOT

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad